Zupa krem z grochu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 6 osób

Zupy to nieodłączny element dania głównego. Teraz, gdy na zewnątrz jest bardzo zimno, chętniej po nie sięgamy, aby się rozgrzać od środka.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • groch 400 g
    ziemniaki 3 szt
    marchew 1 szt
    cebula biała pół szt.
    kminek Prymat 1 łyżka
    czarny pieprz mielony Prymat
    sól
    majeranek Prymat 1 łyżeczka
    czosnek 2 ząbki
    olej do smażenia
    mąka pszenna 1 łyżka
    liście laurowe Prymat 2 szt
    ziele angielskie całe 5 ziaren
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z grochu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch wypłukać i dzień wcześniej namoczyć. Następnego dnia zmieniamy wodę i gotujemy przez pół godziny. Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do gotującego się grochu. Cebule obieramy, siekamy podsmażamy na oleju na zloty kolor i dodajemy do zupy. Dodajemy przyprawy. Z maki robimy zasmażkę i również dodajemy do zupy. Przyprawiamy do smaku. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. Podajemy z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groch

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować