Zupa kabanosowa z papryką, marchewką, kukurydzą i porem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

To pyszna i smaczna zupy na każdą porę roku.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    Mała paczka kabanosów wieprzowych około 100 gram
    2 średnie papryki czerwone
    1 średnia papryka zielona
    1 marchewka średnia
    Garść pokrojonych drobno liści pora
    Pół szklanki kukurydzy
    2 cebule białe
    3 ząbki czosnku
    1 szklanka koncentratu pomidorowego
    Około 2-2,5 litra bulionu warzywnego
    Olej rzepakowy
    Sól, pieprz, papryka ostra w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa gulaszowa

Zupa kabanosowa z papryką, marchewką, kukurydzą i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabanosy drobno pokrój i lekko podsmaż na oleju. Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na złoty kolor. Papryki, marchewkę umyj, obierz i pokrój na drobną kostkę Następnie przełóż do garnka, dodaj do niej cebulę, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, pora, kukurydzę, kabanosy i koncentrat pomidorowy. Wsyp przyprawy do smaku. Gotuj całość, aż wszystkie warzywa będą miękkie, czyli około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Kabanosy Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować