Sałatka makaronowa z kurczakiem, kukurydzą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z piersi kurczaka myjemy i kroimy w niewielką kostkę i mieszamy z przyprawą do gyrosa. Zostawiamy na około pół godziny. Makaron ryżowy gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. W czasie gdy makaron się gotuje, na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy mięso i podsmażamy. Gdy makaron będzie gotowy odcedzamy go, przelewamy zimną wodą i dodajemy do miski wraz z gorącym i upieczonym mięsem. Wszystko razem mieszamy i zostawiamy do ostudzenia.
2.Gdy sałatka wystygnie dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i dodajemy do sałatki. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Ogórki kroimy w kosteczkę i odsączamy. Wszystkie składniki łączymy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze