Pieczeń Rzymska z papryką, marchewką i porem

4.5 (190 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 15 min

idealna do kanapek :) lub na ciepło z ziemniaczkami i sosem

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 0,5kg mięsa mielonego
    3 łyżki bułki tartej
    1 jajko
    przyprawy: 1łyżka oregano, 1 łyżeczka: majeranku, przyprawy do pieczeni i mięs duszonych, marynaty klasycznej, soli
    2 ząbki czosnku
    1 mała cebula
    ok. 100g pora
    marchew
    mała papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczeń rzymska z papryką, marchewką i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0bdwk40 1. Czosnek, cebulę i pora drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Wystudzić.
    Mięso przyprawić. Paprykę pokroić w drobną kostkę, marchew zetrzeć na tarce. Dodać do mięsa wraz z podsmażoną cebulką, porem i czosnkiem. Wymieszać . Dodać jajko i bułkę tartą. Wyrobić masę ręką. Przełożyć do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą keksówki. Piec w piekarniku w 180*C przez ok godzinę. Podawać na ciepło lub np. na zimno do chleba :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować