Zupa jarzynowa z pieczarkami

4.5 (190 ocen)

Smaczna, aromatyczna, często gości na moim stole

Składniki:

  • 2 l rosołu
    2 ziemniaki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek pora
    kawałek selera
    1/2 brokuła
    100 g fasolki szparagowej
    5-6 pieczarek
    150 ml śmietany
    1 liść laurowy
    2-3 ziarenka ziela angielskiego
    majeranek
    tymianek
    pieprz
    sól
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jarzynowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa dowolnie pokroić dodać ziele angielskie, liść laurowy i rosół, gotować 15 minut.
  • 2. Pieczarki oczyścić, pokroić i dodać do zupy. Majeranek i tymianek dodać w takiej ilości jak lubimy. Gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością zupy i wlać do reszty. Podawać posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować