Przepyszna zupa gulaszowa z serkiem topionym SERTOP. Idealna na Jesień
30 min
Dla 2 osób
Średni
Składniki:
200 g mięsa gulaszowego wieprzowego
200 g gulaszowego mięsa wołowego
2 cebule pokrojone w kostkę
1 duża papryka pokrojona w kostkę
1l bulionu warzywnego lub drobiowego
1 serek topiony w kostce z papryką SERTOP
30 g masła klarowanego
ziele angielskie
liść laurowy
1 łyżeczka wędzonej papryki czerwonej
sól i pieprz
kminek
200 g ziemniaków sałatkowych pokrojonych w kostkę
Zupa gulaszowa z serkiem topionym sertop - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W szerokim garnku szklimy na maśle cebulę, dodajemy pokrojone mięso w kostkę, chwilę obsmażamy mieszając.
2.Dolewamy bulion warzywny lub drobiowy. Dusimy pod przykryciem dodając sól, pieprz, kminek, kilka kulek ziela angielskiego, 2-3 listki laurowe oraz wędzoną paprykę. Gdy mięso zacznie być miękkie, dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę oraz paprykę. Gotujemy, aż ziemniaki i mięso będą miękkie.
3.W niedużej ilości zupy rozpuszczamy serek topiony, po czym wlewamy do reszty naszej jesienno- zimowej zupy. Całość doprawiamy do smaku. Zupę gulaszową można podać z grzankami z jasnego lub pełnoziarnistego pieczywa.
Smacznego!
Komentarze