Zupa gulaszowa z serkiem topionym SERTOP

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Przepyszna zupa gulaszowa z serkiem topionym SERTOP. Idealna na Jesień

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 200 g mięsa gulaszowego wieprzowego
    200 g gulaszowego mięsa wołowego
    2 cebule pokrojone w kostkę
    1 duża papryka pokrojona w kostkę
    1l bulionu warzywnego lub drobiowego
    1 serek topiony w kostce z papryką SERTOP
    30 g masła klarowanego
    ziele angielskie
    liść laurowy
    1 łyżeczka wędzonej papryki czerwonej
    sól i pieprz
    kminek
    200 g ziemniaków sałatkowych pokrojonych w kostkę
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa z serkiem topionym sertop - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W szerokim garnku szklimy na maśle cebulę, dodajemy pokrojone mięso w kostkę, chwilę obsmażamy mieszając.
  • 2. Dolewamy bulion warzywny lub drobiowy. Dusimy pod przykryciem dodając sól, pieprz, kminek, kilka kulek ziela angielskiego, 2-3 listki laurowe oraz wędzoną paprykę. Gdy mięso zacznie być miękkie, dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę oraz paprykę. Gotujemy, aż ziemniaki i mięso będą miękkie.
  • 3. W niedużej ilości zupy rozpuszczamy serek topiony, po czym wlewamy do reszty naszej jesienno- zimowej zupy. Całość doprawiamy do smaku. Zupę gulaszową można podać z grzankami z jasnego lub pełnoziarnistego pieczywa.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Przyjemna, rozgrzewająca zupa na jesienne i zimowe wieczory z rozpływającym się serkiem topionym SERTOP .

Zapraszamy do sklepu https://sertop.pl/

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować