Sezon na zupę gulaszową powoli się zaczyna, gdyż jest ona bardzo rozgrzewająca. Zupa powstała z połączenia różnych przepisów, i tak powstała 'moja' zupa gulaszowa. Kiedy pierwszy raz ugotowałam ją narzeczonemu był zachwycony.
Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroiłam w kostkę, podsmażyłam na oleju, gdy straciło surowość, dodałam pokrojoną w piórka cebulę, zeszkliłam ją razem z mięsem i zalałam szklanką bulionu. Dusiłam do miękkości mięsa pod przykryciem na niewielkim ogniu (w miarę potrzeby można jeszcze lekko podlać bulionem). Gdy mięso było prawie miękkie, dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i paprykę, dolałam pozostały bulion (gorący) i gotowałam wszystko przez około 20 minut, często mieszając. Następnie dodałam koncentrat i przyprawy, gotowałam przez parę minut i gotowe.
Komentarze