Zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszna, rozgrzewająca i sycąca zupa.

  • 50 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa wieprzowego
    1 papryka czerwona
    6 dużych pieczarek
    1 cebula
    mała pietruszka
    mała marchewka
    makaron zacierkowy 4 garstki
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka sosu sojowego
    2 listki laurowe
    3 ziela angielskie
    5 ziarenek pieprzu
    2 ząbki czosnku
    1 przyprawa do gulaszu
    sos chili, sól i pieprz do smaku
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zupy kroimy na takie kawałki, aby podczas jedzenia łatwo mieściły się na łyżkę.
  • 2. Cebulę dusimy na oliwie dodajemy mięso, czosnek, liść, ziele, i pieprz . Wszystko dusimy podlewając wodą i soląc do momentu, aż mięso będzie prawie miękkie.
  • 3. Dolewamy wody tyle ile chcemy zupy (ale pamiętamy nie może być za gęsta bo to nie sos, ale nie może też być zbyt rzadka).
  • 4. Dodajemy marchewkę, pietruszkę, paprykę i pieczarki, wsypujemy przyprawę do gulaszu i koncentrat pomidorowy, gotujemy około 10 minut. Następnie wsypujemy makaron zacierkowy i gotujemy jeszcze wszystko razem, aż składniki będą miękkie. Całość przyprawiamy solą pieprzem, sosem chili i sosem sojowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować