Zupa grzybowa po myśliwsku

0 (0 ocen)

Pyszna alternatywa dla wielbicieli zupy grzybowej .Dodatek mięsa z jelenia sprawia , że zupa zasmakuje niejednemu mężczyźnie .Mój Mężuś był zachwycony .

Składniki:

  • 400 g mięsa z jelenia

    1 szklanka czerwonego wina

    2 ząbki czosnku

    po 8 ziaren pieprzu i ziela angielskiego

    15 ziaren jałowca

    3 goździki

    2 listki laurowe

    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich

    1 l bulionu drobiowego

    50 dag podgrzybków

    2 marchewki

    1 łyżeczka soli

    świeżo mielony kolorowy pieprz

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa grzybowa po myśliwsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z wina i przypraw zrobić marynatę .

    Mięso z jelenia pokroić w kostkę , zalać marynatą i odstawić na dwa dni do lodówki .

    Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano , podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem ok. 3 godziny ( do miękkości mięsa ) , od czasu do czasu podlewając wodą .

    Następnie do gotującego się bulionu przełożyć mięso , umyte grzyby i obrane , umyte i pokrojone w plasterki marchewki .

    Gotować ok. 30 minut .

    Zupę doprawić solą i pieprzem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (182 ocen)

Zupa grzybowa

To może cię zainteresować