Zupa grzybowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Tradycyjna wigilijna zupa grzybowa, smak mojego dzieciństwa.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 garści suszonych grzybów
    Marchew
    Pietruszka
    Seler zwyczajny
    mały por
    Natka pietruszki
    250 g makaronu łazanki
    śmietana do smaku
    sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
    Cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby suszone zalej wodą, mocz przez całą noc.
  • 2. Grzyby wypłukaj, odciśnij. Cebulę pokrój w plasterki, podsmaż na oleju. Dodaj grzyby, duś około 10 minut. Dodaj warzywa: marchew, pietruszkę, selera, pora. Dobraw solą, pieprzem, zielem, listkiem laurowym. Podlej wodą i gotuj około 30 minut.
  • 3. Dodaj łazanki, gotuj chwilę aż makaron będzie miękki. Wierzch udekoruj kleksem śmietany i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować