ZUPA GOŁĄBKOWA

5 (170 ocen)

SMAK TEJ ZUPY NICZYM SIĘ NIE RÓŻNI OD TRADYCYJNYCH GOŁĄBKÓW Z SOSEM POMIDOROWYM.

Składniki:



  • ½ kg mięsa mielonego
    mała kapusta włoska
    niepełna szklanka ryżu
    wloszczyzna(pietruszka, marchewka, seler, por)
    cebula
    mały słoik przecieru pomidorowego
    mąka
    6 łyżek śmietany
    sól, pieprz
    ziele angielskie, majeranek, maggi
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gołąbkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, pietruszkę,seler, por,kapustę , cebulę myjemy, kroimy w kostkę.
    Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i mieszając, podsmażamy mięso i cebulę.
    Doprawiamy do smaku solą,pieprzem i ziołami.
    Dokładnie mieszamy.
    Warzywa gotujemy w 4 litrach wody.
    Dodajemy mięso z cebulą i kapustę.
    Wsypujemy ryż, gotujemy 20 minut.
    Doprawiamy do smaku.
    Dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy.
    Zupę zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietaną.
    Dekorujemy listkami natki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować