OMLET Z RZODKIEWKĄ

  • wyświetlono: 646 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jest bardzo smaczny.

PrzepisyBozeny

Składniki

(PROPORCJA NA 4 OMLETY) 4 ziemniaki 2 pęczki rzodkiewek 2 łyżki masła ` 8 jajek 4 łyżki mleka 2 łyżki mąki Szczypiorek Tymianek Sól Pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

OMLET Z RZODKIEWKĄ

  • 1. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować do miękkości i posolonej wodzie(ok.10 minut) Odcedzić. Rzodkiewki Oczyścić, opłukać i połowę pokroić w plasterki a pozostałe przekroić na połówki. Jajka roztrzepać z mlekiem i mąką dodając pokrojony szczypiorek szczyptę soli i pieprz do smaku. Na patelni stopić 1 łyżkę masła wyłożyć ¼ plastrów rzodkiewek, wlać ¼ masy jajecznej i usmażyć. W taki sam sposób usmażyć jeszcze trzy omlety. Na połowę każdego omletu nałożyć porcję ziemniaków oraz połówek rzodkiewek. Omlety złożyć na pół i posypać tymiankiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzusezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczony omlet z różnościami

Dodane przez: Kameleon

Pieczony omlet z różnościami

Wspaniały, soczysty i lekki omlet...

omlet z pieczarkami

Dodane przez: Adrian G

Omlet z pieczarkami

Pomysł na omlet z dodatkiem pieczarek...

Omlet z pokrzywami

Dodane przez: mysza75

Omlet z pokrzywami

Omlet wiosenny, do tego bardzo...

omlet

Dodane przez: Martyna1991

Omlet z salami i pomidorem

Omlet bez potrzeby przewracania...

omlet z pieczarkami i żółtym serem

Dodane przez: MojeŻyciePoTrzydziestce

Omlet z pieczarkami i żółtym serem

Omlet z pieczarkami to najlepsze...

Omlet

Dodane przez: polcia

Omlet z sosem pieczarkowym

Na szybkie śniadanie dla ukochanej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE