Zupa cebulowa z marchewką

5 (3 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Zupa cebulowa z marchewką to dobry sposób na wszelkiego rodzaju infekcje. Jest smaczna, zdrowa i sycąca. Poniżej jedna z prostszych wersji.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 5 dużych cebul
    2 ząbki czosnku
    2 marchewki
    1 mała pietruszka
    1,5 litra bulionu
    1-2 liście laurowe
    2-3 ziarenka ziela angielskiego
    200g serka topionego śmietankowego
    Sól, pieprz
    Masło
    Natka pietruszki
    Grzanki
    Żółty ser
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zupa cebulowa z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Mieszamy od czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek. Następnie dolewamy bulion, dokładnie mieszając, dodajemy starte na tarce o drobnych oczkach marchewki oraz pietruszkę. Dodajemy też liście laurowe i ziele angielskie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy serek topiony i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
    Zupę podajemy z grzankami i żółtym serem, posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Cebula Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować