Zupa buraczkowa z pieczonych buraczków i dyni

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną zupę buraczkową. Przygotowana z pieczonych buraczków z dodatkiem dyni i słodkiej śmietanki. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szklanki wody
    1 duża marchew
    1 mała pietruszka
    2 średnie upieczone buraki
    25 dag dyni
    3 -4 ziemniaki
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki słodkiej śmietanki 18%
    1 łyżka domowej przyprawy do zupy
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery Buraczki

Zupa buraczkowa z pieczonych buraczków i dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa buraczkowa z pieczonych buraczków i dyni 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy marchew i pietruszkę, myjemy i kroimy w kostkę, wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
    Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy ze skórki i myjemy, kroimy w kostkę i razem z dynią dokładamy do zupy.
    Buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej, dokładamy do gotującej się zupy i gotujemy do miękkości.
    Na samym końcu wsypujemy przyprawę do zupy i wlewamy sok z cytryny oraz śmietankę i mleko, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować