Zupa brokułowa z cukinią i selerem naciowym na wywarze drobiowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób

Smaczna zupka z dużą ilością warzyw, ugotowana na wywarze z piersi kurczaka i szyi indyczej.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 szyja indycza
    1 pojedyncza pierś z kurczaka
    2-3 liście laurowe
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    2 marchewki
    1 pietruszka
    3-4 ziemniaki
    1 młoda cukinia
    1 brokuł (500 gram)
    100 gram śmietany
    1 pęczek koperku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa brokułowa z cukinią i selerem naciowym na wywarze drobiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz sól. Gotujemy około 40 minut, a następnie wyjmujemy mięso z wywaru.
    Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę w ćwierćplasterki, seler naciowy w plasterki. Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 10 minut.
    Dodajemy cukinię pokrojoną w ćwierćplasterki i gotujemy 5 minut.
    Brokuła oczyszczamy, dzielimy na różyczki i wrzucamy do garnka. Gotujemy 5 minut.
    Dodajemy śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy oraz posiekany koperek. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy zupę z palnika. Przyprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować