Zupa brokułowa z cukinią i selerem naciowym na wywarze drobiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz sól. Gotujemy około 40 minut, a następnie wyjmujemy mięso z wywaru.
Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę w ćwierćplasterki, seler naciowy w plasterki. Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 10 minut.
Dodajemy cukinię pokrojoną w ćwierćplasterki i gotujemy 5 minut.
Brokuła oczyszczamy, dzielimy na różyczki i wrzucamy do garnka. Gotujemy 5 minut.
Dodajemy śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy oraz posiekany koperek. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy zupę z palnika. Przyprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze