Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur, papryką i cukinią na wywarze drobiowym

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię zupę pieczarkową i tutaj proponuję ją w nieco innej wersji, z dodatkiem cukinii oraz kaszy bulgur. Wyszła pyszna :)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ćwiartki z kurczaka 2 sztuki
    podudzia z indyka 650 gramów
    ziemniaki 3 sztuki
    marchew 1 sztuka
    pietruszka 1 sztuka
    papryka czerwona 1 sztuka
    kasza bulgur 100 gramów
    cukinia 1 sztuka
    pieczarki 600 gramów
    śmietana 18-procentowa 4 łyżki
    natka pietruszki 1 pęczek
    sól
    ziele angielskie całe 1 łyżka
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur, papryką i cukinią na wywarze drobiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, zalać zimną wodą i gotować do miękkości z dodatkiem soli i ziela angielskiego. Następnie wyjąć mięso z wywaru.
    Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew i pietruszkę w półplasterki, paprykę w kostkę. Wrzucić warzywa do wywaru i gotować 5 minut. Dodać kaszę i gotować kolejne 5 minut.
    Dodać cukinię pokrojoną w ćwierć plasterki i znów gotować 5 minut. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, dodać do zupy i gotować 6 minut.
    Zabielić zupę śmietaną rozrobioną z niewielką ilością zupy. Doprowadzić do wrzenia.
    Doprawić zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze ewentualnie solą. Zdjąć garnek z palnika, dodać posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kasza bulgur Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować