Zupa agrestowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 52 lata i jestem na rencie. Wcześniej przez wiele lat pracowałem we włókiennictwie. Przepis na tę zupę mam od mamy, a ona dostała go od rodziny, która kiedyś mieszkała na Ukrainie.

Składniki:

  • ● 50 dag agrestu
    ● 1 niepełna szkl. cukru
    ● 1,5 l wody
    ● 2 jajka
    ● łyżka mąki
    ● op. grzanek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa agrestowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Agrest przebieramy, płuczemy
    i osączamy. Wkładamy
    do garnka, zalewamy
    wodą. Wsypujemy cukier
    i zagotowujemy.
  • 2. Gdy zupa nieco wystygnie,
    przecedzamy przez sito.
    Następnie dodajemy rozkłócone
    jajka wymieszane
    z mąką. Ponownie zagotowujemy.
    Zupę podajemy na
    zimno z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować