Zrazy z szynki na bogato

5 (6 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Moje dzisiejsze zrazy postanowiłam udoskonalić różnymi dodatkami.
Są w nich ogórki konserwowe, a nie kiszone, szynka konserwowa, cebula oraz kabanosy.
Powiem szczerze że zrazy wyszły bardzo smaczne, mięsko kruche i soczyste po prostu pyszne.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso z szynki około 800 g,
    ogórki konserwowe 3 - 4 szt,
    cebula 2 szt,
    szynka 6 plastrów,
    kabanosy 6 szt,
    musztarda ,
    sól ,
    pieprz świeżo mielony,
Wystaw ocenę:

5 (6 ocen)

Zobacz również:

Zrazy

Zrazy z szynki na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z szynki po umyciu i osuszeniu podzielić na płaty, każdy płat rozklepać, a następnie posmarować musztardą, oprószyć solą i pieprzem.
    Na każdym płacie rozłożyć pokrojoną w kostkę cebulę, ułożyć słupki ogórka, zwinięty w rulon plaster szynki oraz kabanos.
    Zwinąć ciasto w roladę, obwiązać nitką i włożyć na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju.
    Piec na niedużym ogniu do miękkości mięsa, obracając co jakiś czas i podlewając wytworzonym sosem lub wodą ciepłą.
    Po upieczeniu nitkę zdjąć z mięsa, a z wytworzonego płynu przygotować sos.

    Podawać do drugiego dani

Porady

Ogórki kiszone zastąpiłam ogórkami konserwowymi Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować