zrazy z orzechami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

stosunkowo banalny produkt czyli mięso z indyka nabiera nowego wymiaru smaku w połączeniu z orzechami i jabłkiem.to danie wręcz wytworne ,podajemy na zimno i na ciepło .

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - sznycle z piersi indyczej: 4 sztuki
    - jabłka pokrojone w kostke: 1 sztuka
    - cebula (drobno posiekana): 1 sztuka
    - orzechy posiekane (włoskie,: 2 łyżki
    - czerwona papryka w proszku: 2 łyżeczki
    - olej: 2 łyżki
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty
    DO PANIERKI:
    - jajko, rozbełtane: 1 sztuka
    - bułka tarta do panierki około: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zrazy Przystawki

Zrazy z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. sznycle myjemy osuszamy lekko rozbijamy sypiemy solą i pieprzem z dwóch stron
  • 2. przygotowujemy farsz pokrojone jabłko ,posiekane orzechy,cebula,papryka,i olej mieszamy
  • 3. na sznycle można dać też plasterek szynki ,rozłożyć farsz i ciasno zwinąć
  • zrazy z orzechami 4. opanierować w jajku i obtoczyć w bułce tartej ,usmazyc na złoty kolor ze wszystkich stron.,podajemy na ciepło do obiadu albo na zimno jako przystawka
    zrazy najlepiej zrobić wczesniej i kazdy oddzielnie zawinąć ciasno w woreczek foliowy ,i schłodzić ,przed smazeniem zdjąc woreczek .
  • 5. polecam! ! !
  • zrazy z orzechami 6. smacznego ! ! !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować