stosunkowo banalny produkt czyli mięso z indyka nabiera nowego wymiaru smaku w połączeniu z orzechami i jabłkiem.to danie wręcz wytworne ,podajemy na zimno i na ciepło .
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- sznycle z piersi indyczej: 4 sztuki
- jabłka pokrojone w kostke: 1 sztuka
- cebula (drobno posiekana): 1 sztuka
- orzechy posiekane (włoskie,: 2 łyżki
- czerwona papryka w proszku: 2 łyżeczki
- olej: 2 łyżki
- sól: 2 szczypty
- pieprz: 2 szczypty
DO PANIERKI:
- jajko, rozbełtane: 1 sztuka
- bułka tarta do panierki około: 5 łyżek
3.na sznycle można dać też plasterek szynki ,rozłożyć farsz i ciasno zwinąć
4.opanierować w jajku i obtoczyć w bułce tartej ,usmazyc na złoty kolor ze wszystkich stron.,podajemy na ciepło do obiadu albo na zimno jako przystawka
zrazy najlepiej zrobić wczesniej i kazdy oddzielnie zawinąć ciasno w woreczek foliowy ,i schłodzić ,przed smazeniem zdjąc woreczek .
Komentarze