Zrazy radziwillowskie

4.5 (191 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Zrazy radziwiłłowskie, regionalne_dania

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • - wołowina: 60 dekagramów
    - bochenek razowego chleba żytniego: 1 sztuka
    - wieprzowina: 15 dekagramów
    - cebula: 10 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 3 szczypty
    - mąka: 5 łyżek
    - masło: 15 dekagramów
    - śmietana: 0.75 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy radziwillowskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zrazy radziwiłłowskie 1. Wołowinę pokroić na plastry, rozbić. Z bochenka odkroić wierzch i wyjąć miąższ. Wieprzowinę, cebulę, garść miąższu chleba zemleć. Wbić jajko, dodać sól i pieprz. Plastry wołowiny posmarować miąższem, zwinąć, związać. Oprószyć solą i mąką, smażyć. Podlać wodą i dusić. Na koniec duszenia dodać śmietanę. Gotowe zrazy przełożyć do bochenka, zalać sosem ze smażenia i podpiec w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.51 (174 ocen)

rolada śląska - podejscie drugie

4.51 (174 ocen)

Rolada(zrazy) śląska

Agiatis Mniam...:) 2 godz. 40 min

To może cię zainteresować