Zrazy z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obieramy, kroimy
w kostkę i szklimy na rozgrzanym
oleju. Kapustę lekko odciskamy
i drobno kroimy. Wsypujemy
do cebuli. Smażymy kilka
minut, mieszając. Pieczarki
oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na osobnej patelni podsmażamy
kilka minut na oleju,
aż sok odparuje. Przekładamy
do kapusty, mieszamy. Doprawiamy
solą i pieprzem.
2.Mięso myjemy i osuszamy.
Kroimy w 8-10 plastrów. Cienko
rozbijamy. Posypujemy
z obu stron przyprawą do
mięs. Na każdy plaster mięsa
nakładamy po łyżce farszu,
zwijamy w rulon i spinamy
wykałaczkami. Podsmażamy
na rozgrzanym oleju. Przekładamy
do rondla.
3.Kostkę rosołową rozpuszczamy
w szklance wody. Wlewamy
do mięsa. Dusimy na
małym ogniu do miękkości
(ok. 30 m
Porady
● Pieczarki można zastąpić 3-4 suszonymi grzybami. Moczymy je 1-2 godziny, a następnie
gotujemy i drobno kroimy.
Komentarze