Zrazy z karkówki pieczone

  • wyświetlono: 14680 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Smaczna i tańsza wersja tradycyjnych zrazów !

lexi27
  • 20min

Składniki

1 kg karkówki

20 dag boczku wędzonego

4-5 ogórków kiszonych

2-3 cebule

2-3 łyżki keczupu

2-3 łyżeczki przyprawy do karkówki

sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Zrazy z karkówki pieczone

  • 1. Mięso myjemy i kroimy w plastry grubości około 1 cm. Każdy plaster rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety.

  • 2. Cebulę obieramy i kroimy w ósemki. Boczek tniemy w słupki o szerokości 1 cm i długości około 3 cm. Ogórki kiszone dzielimy na ćwiartki.

  • 3. Rozbite plastry karkówki rozkładamy na stole, posypujemy pieprzem i solą. Na każdym plastrze układamy po słupku boczku, cebuli i ogórka kiszonego. Zrazy zawijamy, składając brzegi do środka. Posypujemy przyprawą przygotowaną z wymieszanych składników i smarujemy keczupem.

  • 4. Zrazy wkładamy do rękawa do pieczenia (bez dodatkowego tłuszczu) i wlewamy 2 łyżki wody. Wstawiamy na 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiadszkola_babci
 

Komentarze

Podobne przepisy

Schab zapiekany z boczkiem

Dodane przez: P_Aneta

Schab zapiekany z boczkiem

Schab zapiekany z musztardą z boczkiem...

kotlet z orzechami

Dodane przez: czarrna

Kurczak z orzechami

Smaczna odmiana od zwykłego kotleta...

Karp smażony

Dodane przez: czarrna

Karp smażony

Świąteczny bestseller :)

Rolada Schabowa

Dodane przez: gotowanietoproste

Rolada Schabowa

Pyszna roladka na świąteczny obiad...

image-29ohcve

Dodane przez: tledzka

Kurczak w warzywach

Jest to potrawa którą wymyśliłam...

Ryż z sosem meksykańskim, wątróbką i brokułami.

Dodane przez: tledzka

Ryż z sosem meksykańskim, wątróbką i brokułami

Potrawę tę wymyślił właściwie...