Zrazy z karkówki pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy i kroimy w plastry grubości około 1 cm. Każdy plaster rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety.
2.Cebulę obieramy i kroimy w ósemki. Boczek tniemy w słupki o szerokości 1 cm i długości około 3 cm. Ogórki kiszone dzielimy na ćwiartki.
3.Rozbite plastry karkówki rozkładamy na stole, posypujemy pieprzem i solą. Na każdym plastrze układamy po słupku boczku, cebuli i ogórka kiszonego. Zrazy zawijamy, składając brzegi do środka. Posypujemy przyprawą przygotowaną z wymieszanych składników i smarujemy keczupem.
4.Zrazy wkładamy do rękawa do pieczenia (bez dodatkowego tłuszczu) i wlewamy 2 łyżki wody. Wstawiamy na 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni.
Komentarze