zrazy z karkówki

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Pyszne, aromatyczne danie :)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 6 płatów mięsa z karkówki wieprzowej
    2 ogórki kiszone
    1 większa cebula
    6 plastrów boczku wędzonego
    łyżka musztardy chrzanowej
    do sosu:
    garść grzybów suszonych
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    liście laurowe + ziela angielskie
    sól, pieprz mielony do smaku
    łyżka mąki do zagęszczenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty mięsa rozklepać, posypać solą i pieprzem, posmarować musztardą, nadziać paskiem ogórka, cebuli i plastrem boczku.
    Zwinąć w roladę i spiąć szpilkami lub wykałaczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować