Zrazy wieprzowe z małosolnym ogórkiem

1 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Dziś proponuje Wam pyszne soczyste zrazy z ogórkiem małosolnym, kiełbasą.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 szynka wieprzowa
    • 4 ogórki małosolne
    • Pół laseczki kiełbasy ( podwawelska)
    • Cebula
    • 2 łyżki musztardy
    • Sól
    • Pieprz
    • 1 łyżka maki pszennej
    • Mąka pszenna
    • Olej do smażenia
    • Liść laurowy
    • 3 ziarna pieprzu
    • 2 ziarna ziela angielskiego.
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy wieprzowe z małosolnym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy.
  • cebula 2. Cebule obieramy i kroimy w kostkę przekładamy do miseczki.
  • ogórki,kiełbasa 3. Ogórki, kiełbasę kroimy również w kostkę dokładamy do cebuli.
  • musztarda 4. Dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy.
  • przyprawy 5. Plastry mięsa rozkładamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • farsz 6. Na każdy kawałek mięsa wykładamy trochę farszu.
  • roladki 7. Zawijamy ciasno w roladki i spinamy wykałaczką.
  • zrazy 8. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • zrazy, woda 9. W garnku zagotować trochę wody i przełożyć roladki, gotować aż mięso będzie dobre.
  • 10. Dokładamy ziarna pieprzu, ziela ang. oraz listek laurowy.
  • 11. Na koniec mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i zaprawiamy sos.
  • zrazy 12. Danie gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować