Zorientowane warzywa

0 (0 ocen)

  • 45 min

Duszone warzywa na styl orientalny.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 cukinia (500 g)
    200 g obranej marchewki
    100 g obranej pietruszki
    100 g pora
    4 ząbki czosnku
    1/2 pęczka natki pietruszki
    4 - 5 łyżek oleju
    2/3 szklanki wody
    100 g serka topionego z pieczarkami
    14 łyżeczek ketchup'u pikantnego
    2 - 3 łyżki curry
    1 łyżka pieprzu ziołowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zorientowane warzywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zorientowane warzywa 1. Pora i czosnek posiekać, marchewkę i pietruszkę pokroić w talarki. Wymienione warzywa wymieszać na patelni z olejem, curry i pieprzem ziołowym - smażyć 5 min, cały czas mieszając. Następnie wlać 1/3 szklanki wody i dusić pod przykryciem 5 min. Często mieszać.
  • Zorientowane warzywa 2. Cukinię pokroić w grubą kostkę - dodać do podduszonych warzyw. Całość zalać resztą wody (1/3 szklanki) i dusić pod przykryciem 15 - 20 min, aż cukinia będzie miękka.
  • Zorientowane warzywa 3. Serek rozetrzeć z keczupem na (w miarę) jednolitą masę.
  • Zorientowane warzywa 4. Powstałą pastą zalać warzywa, dodać posiekaną natkę pietruszki i dusić całość jeszcze około 5 min. Cały czas mieszać.
  • Zorientowane warzywa 5. Podawać na ciepło z pieczywem.

Porady

W zależności od użytego ketchup'u - danie ewentualnie doprawić wg uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Orientalna Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować