Warzywa konserwowe

4.46 (178 ocen)

Pyszna i chrupiąca mieszanka warzyw konserwowych zamknięta w słoiku:)

Składniki:


  • 3 średnie cukinie
    3 papryki czerwone
    2 papryki zielone
    10 ogórków gruntowych
    1 duży kalafior
    3 marchewki
    kilka liści laurowych
    ziele angielskie
    pieprz czarny w kulkach
    koper

    zalewa:

    9 szklanek wody
    1 szklanka octu
    1 szklanka cukru
    2 łyżki soli

Wystaw ocenę:

4.46 (178 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Warzywa konserwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię pokroić w plastry. Paprykę oczyścić i pokroić w paski. Ogórki pokroić w grube plastry. Kalafior podzielić na mniejsze różyczki.Marchewki obrać i pokroić w plastry.
    Składniki na zalewę zagotować. Do każdego słoika układać : liście laurowe,ziele angielskie,pieprz czarny,koper,marchewkę,cukinię,paprykę czerwoną,ogórki,kalafior, paprykę zieloną. Warzywa zalać zalewą ,zakręcić i pasteryzować około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kalafior Papryka Warzywa Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować