Ziołowa rolada z indyka z twarogiem.

0 (0 ocen)

Jest świetną propozycją na uroczyste przyjęcie, czy niedzielny obiad.

Składniki:

  • 800 g fileta z indyka
    200 g twarogu chudego menu mlekovita
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    po 5 gałążek rozmarynu, tymianku, bazylii, oregano i koperku
    jajko
    masło
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziołowa rolada z indyka z twarogiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebule i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na łyżce masła. Zioła opłukać, posiekać. Twaróg rozetrzeć połączyć z jajkiem. Dodać cebulę, czosnek i zioła, doprawić solą oraz pieprzem wymieszać.
  • 2. Filet z indyka umyć, osuszyć i naciąć tak, by powstał jeden płat, cienko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Stopić 3 łyżki masła. Na mięso nałożyć farsz, zrolować, obwiązać bawełną nicią. Mięso ułożyć w brytfannie, polać stopionym masłem. Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni. Mięso przykryć, temperaturę zmniejszyć do 180 stopni i piec kolejne 30 minut.
  • 3. Upieczoną roladę wyjąć z piekarnika, przykryć folią aluminiową. Odłożyć na 10 minut. Zdjąć nici, pokroić w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować