Zimny sernik na bakaliowym spodzie

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Świetne ciasto dla tych , którym wypieki nie zawsze wychodzą . To ciasto nie wymaga pieczenia.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • Maslo, 220g
    Cukier, 100g
    Cukier puder, 200g
    Cukier wanilinowy, 1 łyżeczka
    Kakao, 2 łyżki
    Jajko roztrzepane, 1 szt
    Pokruszone herbatniki, 150g
    Wiórki kokosowe, 100g
    Orzechy wloskie siekane, 50g
    Rodzynki, 25g
    Żelatyna, 3 łyżki
    Mleko, 2 łyżki
    Budyń waniliowy, 20g
    Sok z cytryny, 20ml
    Serek homogenizowany naturalny, 360g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Zimny sernik na bakaliowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuścić 150 g masła, cukier, cukier waniliowy, kakao, roztrzepane jajo i podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Wsypać pokruszone herbatniki, wiórki, orzechy, rodzynki, wymieszać i jeszcze ciepłym ciastem wyłożyć dno tortownicy o średnicy 22 cm. Odstawić do ostygnięcia. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, ostudzić. W rondelku rozpuścić 70 g masła, dodać mleko, budyń, cukier puder i sok z cytryny, zagotować i dokładnie pomieszać do połączenia składników. Masę lekko przestudzić, połączyć z serkami oraz żelatyną i wyłożyć na ciasto w tortownicy. Schłodzić w lodówce, aż masa stężeje. Udekorować polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować