Karmelizowany rabarbar

4.49 (165 ocen)

  • 20 min

Karmelizowany rabarbar to idealne połączenie słodkiego z kwaśnym.

  • 20 min

Składniki:

  • 400 g rabarbaru
    100 g cukru z wanilią
    1 łyżka startego świeżego imbiru
    1łyżka soku z cytryny
    2 łyżki wody
Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Karmel

Karmelizowany rabarbar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną, na średnim ogniu, patelnię wsypujemy cukier, zalewamy wodą. Mieszamy aby rozprowadzić równomiernie cukier i pozostawiamy, nie mieszając, do czasu, aż cukier zacznie nabierać złotej barwy. Natychmiast wrzucam pokrojony na drobne kawałki rabarbar, starty imbir oraz sok z cytryny. Mieszamy do momentu aż wyparuje sok rabarbarowy.

Porady

Idealny jako dodatek do serników czy drozdżówek. Świetnie tez smakuje na gofrach czy z nalesnikami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować