Ziemniaki z kapustą kiszoną

3.5 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Znudziły Ci się tradycyjne gotowane ziemniaki, oto przepis dla Ciebie. Nie ma nic lepszego jak ziemniaki wymieszane z kapustą kiszoną i boczkiem, idealne jako dodatek do mięsa.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg ziemniaków
    • 1 cebula
    • 150 g boczku wędzonego
    • 300 g kapusty kiszonej
    • ½ łyżeczki papryki słodkiej
    • 1 łyżka majeranku
    • Sól
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zapiekane ziemniaki

Ziemniaki z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. 1. Ziemniaki obieram, kroje na mniejsze kawałki, myję, przekładam do garnka, zalewam wodę, solę i gotuję. Po ugotowaniu ubijam ubijakiem do ziemniaków.
  • kapusta 2. 2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojony w małe słupki boczek.
    3. Kapustę odciskam z soku, drobno kroję, dodaję do boczku, doprawiam papryką słodką oraz majerankiem, smażę około 10 minut.
  • danie 3. 4. Ziemniaki łączę z kapustą.
    5. Ziemniaki gotowe, podaję, jako dodatek do mięsa.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.49 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pieczone ziemniaki z kaszanką i kiszoną kapustą

To może cię zainteresować