Smażone ziemniaczane obłoczki z nadzieniem jajeczno-serowo paprykowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Obłoczki z ziemniaków wypełnione smacznym farszem jajeczno-śmietanowo-serowo-paprykowym i świeżą natką - oryginalne i smaczne - dobrze doprawione smakują wyśmienicie!

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 większe ziemniaki
    2 jajka
    1 duża czerwona papryka
    1 łyżka śmietany
    1/2 pęczka świeżej natki
    2-3 łyżki startego drobno sera żółtego
    sól
    pieprz
    szczypta papryki ostrej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Smażone ziemniaczane obłoczki z nadzieniem jajeczno-serowo paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemnaiki kroimy w plasterki, wydinamy środki 1. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki.Z każdego plasterka wyciąć środki pozostawiając wolna przestrzeń-patrz zdjęcie.
    Brzegi wokoło lekko ponadcinać nożem.
    Jajka wbić do miski, dodać śmietanę, pokrojoną w kostkę paprykę, posiekana natkę i starty ser, przyprawić do smaku, wymieszać,
    Na patelni rozgrzać olej, wyłożyć ziemniaczane obłoczki i chwile smażyć z obu stron.Gdy się zarumienią, w środek każdego obłoczka łyżką umieścić nadzenie jajeczno paprykowe, przykryć i smażyć z obu stron na małym ogniu 2-3 minuty aż masa się zetnie.
    Po usmażeniu , placuszki umieścić na papierowym ręczniku w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu, posypać wierzch drobno startym serem, podawać ciepłe,
    smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Papryka Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować