Zapiekane buraczane obłoczki z masą jajeczno-serową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Obłoczki buraczane wypełnione masą jajeczno-serowo-śmietanową z dużą ilością świeżej pachnącej natki- są bardzo zdrowe, smaczne i oryginalne!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 buraki
    4 jajka
    1 łyżka gęstej śmietany
    3-4 łyżki startego sera żółtego
    mały pęczek świeżęj natki
    sól
    pieprz świeżo zmielony
    oliwa do skropienia buraczków
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zapiekane buraczane obłoczki z masą jajeczno-serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki obrać, pokroić w plasterki o gr około 1 -1,5cm. środki wydrążyć(wyciąć nożykiem) robiąc wolna przestrzeń.
    Obwódki buraczane skropić oliwą , oprószyć przyprawami.
    Obwódki zawinąć w folię aluminiowa i piec około 30 minut.
    W tym czasie jajka wybić do miseczki, dodać śmietanę, starty ser i posiekaną świeżą natkę oraz przyprawy.
    Wyrobić jednolita masę.
    W środek każdego podpieczonego krążka buraczanego wyłożyć masę i bez przykrycia dalej piec przez około 20-25 minut.
    Placki buraczano jajeczne podawać ciepłe, smacznego:)

Porady

do masy można też dodac pokrojoną w kostke wedline

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Jajka Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować