Zielona zupa- krem z brokułu i rukoli

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zielone warzywa to samo zdrowie! W tym niestandardowym zestawieniu smakują pysznie!

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 szklanki rukoli
    - 1 brokuł
    - 2 marchewki
    - ćwiartka selera
    - 1 pietruszka
    - 4 nieduże ziemniaki
    - bulion warzywny
    - śmietana
    - przyprawy (u mnie tylko sól i pieprz)
    - uprażony na suchej patelni słonecznik lub pestki dyni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zielona zupa- krem z brokułu i rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki obrać, umyć, pokroić na mniejsze części i wrzucić do garnka. Warzywa zalać bulionem w takiej ilości żeby tylko je przykrył i ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania do garnka dorzucić brokuł podzielony na niewielkie różyczki i odczekać chwilę aż zmięknie ale się nie rozgotuje. Następnie zblendować zawartość garnka, dodać umyte listki rukoli i ponownie całość zblendować. Jeżeli konsystencja będzie zbyt gęsta należy dolać trochę wody lub bulionu. Do zupy dodać śmietanę według własnego uznania oraz przyprawy. Gotową podawać ze słonecznikiem lub pestkami dyni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować