Żeberka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 49 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Aromatyczne żeberka, które mogą znaleźć się na Twoim stole świątecznym. Żeberka z dodatkiem pieczarek w pysznym sosie.

  • 49 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg żeberek wieprzowych
    • 1 cebula
    • 25 dag pieczarek
    • 1 papryczka Chili
    • Olej do smażenia
    • 200 g koncentratu pomidorowego
    • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • Sól
    • Pieprz
    • 1 łyżka papryki słodkiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Żeberka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Żeberka myję, osuszam, kroję na mniejsze kawałki. Doprawiam solą oraz papryką. Mięso układam w woreczku do pieczenia, przekładam na blaszkę i piekę w rozgrzanym piekarniku 45 minut w 180°C. Po upieczeniu żeberka układam w naczyniu a sos z pieczenia odstawiam na bok.
  • sos 2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone pieczarki w plasterki. Doprawiam pieprzem oraz solą.

    Papryczkę chili oczyszczam z nasion, kroję drobno, przekładam do grzybów. Następnie wlewam sos z pieczenia mięsa, sos sojowy, koncentrat pomidorowy i zagęszczam sos mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję i sosem z grzybami polewam mięso.
  • dania 3. Danie gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować