Żeberka w sosie kawowym

5 (1 ocen)

Jedne z moich ulubionych. Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 1 - 1 1/2 kg żeberek wieprzowych
    przyprawa do żeberek
    sól

    Sos:
    1 szklanka kawy (zaparzonej z 2 łyżeczek)
    3/4 szklanki keczupu
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    1 cebula
    2 łyżeczki octu
    3 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kawy Sosy

Żeberka w sosie kawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • * 1. Żeberka kroimy na kawałki z 1 lub 2 kostkami, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Posypujemy przyprawą do żeberek i solą, odstawiamy na ok. 2 godz. do lodówki. Cebulę kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy wystudzoną kawę (bez fusów), dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do połączenia się składników. Żeberka układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem. Pieczemy ok. 1 godz. (do miękkości) w temp. 180*C pod przykryciem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować