Żeberka w pieprzu cytrynowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smacznie i aromatycznie przygotowane żeberka. Z dostępnych składników , w przygotowaniu proste i szybkie. Doskonałe na obiad w gronie rodziny.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. żeberek wieprzowych - paski
    2 łyżki pieprzu cytrynowego
    1 łyżka majeranku
    2 łyżki przyprawy Natura z koperkiem
    4 ząbki czosnku
    4 łyżki oleju
    1 łyżka czubrycy zielonej
    ok. 35 cm . rękawa do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w pieprzu cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka w pieprzu cytrynowym 1. Żeberka myję, osuszam, kroję na porcje z jedną kostką , polewam olejem , posypuję pieprzem cytrynowym, przyprawą z koperkiem, majerankiem, czubrycą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, nacieram mięso , nakrywam , pozostawiam na noc. Na drugi dzień żeberka przekładam do rękawa do pieczenia , zamykam końce klamerkami , kładę na blasze , piekę ok. godziny dwadzieścia minut, wyjmuje z piekarnika , pozostawiam na 15 minut, wyjmuje na talerz , podaję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieprz Przyprawy Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować