Żeberka w keczupowo - miodowym sosie

5 (175 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób

:-) Gorąco polecam (-:

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    2 cebule
    3 łyżki miodu
    1 keczup (450 - 500 g)
    sól
    pieprz
    majeranek
    przyprawa do żeberek

    mąka do oprószenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w keczupowo - miodowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokroić na porcie. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą do żeberek, odstawić na kilka godzin do lodówki. Obtoczyć w mące i zrumienić na oleju. Wyjąć z patelni i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulę. Miód i ketchup wymieszać. Na żeberka ułożyć cebulę i całość polać sosem ketchupowo-miodowym. Piec w piekarniku ok. 1,5 - 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Żeberka Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować