Żeberka teriyaki z piekarnika

4.49 (163 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Aromatyczne i smaczne żeberka pieczone w piekarniku w przyprawie teriyaki są wyśmienite.

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 ładnych żeberek wieprzowych
    marynata:
    3 łyżki przyprawy teriyaki
    0,5 łyżeczki papryki słodkiej
    sól
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.49 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka teriyaki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żeberka 1. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do miski. Dodać oliwę oraz resztę składników do marynaty. Marynatę dokładnie wymieszać.
    Żeberka włożyć do marynaty i dobrze je natrzeć. (Można zostawić w marynacie na noc) Żeberka obsmażamy 15 minut na patelni, następnie przełożyć żeberka w naczynie do zapiekania wstawić do piekarnika. Piec w 180 stopniach przez 45 minut, aż będą miękkie. W między czasie polecam polewać żeberka wytworzonymi sokami z marynaty.

Porady

Jeśli posiadasz w piekarniku funkię grillowania to polecam ją włączyć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować