Żeberka pieczone z chrzanem i ketchupem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte,osuszone i podzielone na porcje żeberka wkładamy do miski.
Dodajemy ketchup,chrzan,sól morską,pieprz,płatki chili,czosnek granulowany i łyżkę oleju.
Całość mieszamy i wkładamy do lodówki na parę godzin.
2.Po upływie tego czasu przekładamy żeberka do nasmarowanego olejem naczynia żaroodpornego.Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180*C przez 1 godzinę i 15 minut.
3.Jak żeberka są w piekarniku możemy się zająć swoimi pupilami lub innymi obowiązkami.
4.Po upływie 1h i 15min. wyjmujemy mięso z piekarnika,odkrywamy folię i jeszcze chwilkę zapiekamy.
Gotowe wykładamy na talerz i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :-)
Porady
Czas pieczenia miesa podałam wg. swojego piekarnika
Komentarze