Zapiekany camembert

5 (154 ocen)

  • 15 min

To danie pamiętam jeszcze z czasów studenckich. Dietetyczne to ono nie jest, ale za to warto chociaż spróbować. Najlepiej podawać z frytkami i sałatką.

  • 15 min

Składniki:

  • Porcja dla 2 osób:
    2 sery typu camembert (np. Turek 120 g)
    1 jajko
    bułka tarta do obtoczenia
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Zapiekany camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko roztrzepać w misce lub głębokim talerzu. Do kolejnego wsypać bułkę tartą. Sery obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w tartej bułce (jeżeli panierka wyjdzie cienka można obtoczyć w podwójnej panierce). Na patelnię wlać olej (tak żeby zakrył dno) i podgrzać, następnie ułożyć opanierowane camemberty i smażyć krótko z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Olej Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować