Zapiekany camembert

  • wyświetlono: 906 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 2

To danie pamiętam jeszcze z czasów studenckich. Dietetyczne to ono nie jest, ale za to warto chociaż spróbować. Najlepiej podawać z frytkami i sałatką.

profilowe_1
  • 15min

Składniki

Porcja dla 2 osób:
2 sery typu camembert (np. Turek 120 g)
1 jajko
bułka tarta do obtoczenia
olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Zapiekany camembert

  • 1. Jajko roztrzepać w misce lub głębokim talerzu. Do kolejnego wsypać bułkę tartą. Sery obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w tartej bułce (jeżeli panierka wyjdzie cienka można obtoczyć w podwójnej panierce). Na patelnię wlać olej (tak żeby zakrył dno) i podgrzać, następnie ułożyć opanierowane camemberty i smażyć krótko z obu stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sertania_kuchniaw_kilka_chwilcamembertPokochaj_olej_rzepakowy

Komentarze

Podobne przepisy

Roladki schabowe z pieczarkami i serem camembert

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Roladki schabowe z pieczarkami i serem camembert

Rumiane roladki wypełnione farszem...

pyszne danie

Dodane przez: leah1200

Spaghetti z serem camembert.

Jest to bardzo szybkie i niesamowicie...

de.volay z camembert

Dodane przez: Koronowianka

Devolay z camembert

Moja rodzina uwielbia jak z środka...

image-0ucs83c

Dodane przez: Nemi-Habibi

Camembert z bakaliami i miodem

Kremowa konsystencja sera camembert...

Zapiekane bataty

Dodane przez: mysza75

Zapiekane bataty

Bataty przygotujemy bardzo szybko....

kieszonki drobiowe z serem camembert i pomidorem

Dodane przez: Martyna1991

Kieszonki drobiowe z pomidorem i camembertem

Piersi z intensywnym smakiem roztopionego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE