Camembert zapiekany w migdałach

4.51 (184 ocen)

  • 35 min

Propozycja dla wielbicieli serów pleśniowych, a zwłaszcza camemberta, pieczony z płatkami migdałów i podany z konfiturą wiśniową to czysta poezja smaku :) bardzo polecam

  • 35 min

Składniki:

  • na 4 osoby:
    4 krążki camemberta dobrej firmy
    •75 g migdałów w płatkach
    •2 jajka + mąka do obtoczenia
    •konfitura z wiśnie lub żurawinowa
    •2 garści rukoli
Wystaw ocenę:

4.51 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Camembert zapiekany w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krążki serków obtaczać po kolei, w roztrzepanym jajku, mące, znowu w jajku i na koniec w płatkach migdałowych.
    Ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach ok. 20 minut, aż do ładnego zrumienienia.
    Jeszcze gorące wyłożyć na listkach rukoli, wierzch polać konfiturę.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Ser pleśniowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować