Propozycja dla wielbicieli serów pleśniowych, a zwłaszcza camemberta, pieczony z płatkami migdałów i podany z konfiturą wiśniową to czysta poezja smaku :) bardzo polecam
35 min
Składniki:
na 4 osoby:
4 krążki camemberta dobrej firmy
•75 g migdałów w płatkach
•2 jajka + mąka do obtoczenia
•konfitura z wiśnie lub żurawinowa
•2 garści rukoli
Camembert zapiekany w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krążki serków obtaczać po kolei, w roztrzepanym jajku, mące, znowu w jajku i na koniec w płatkach migdałowych.
Ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach ok. 20 minut, aż do ładnego zrumienienia.
Jeszcze gorące wyłożyć na listkach rukoli, wierzch polać konfiturę.
Komentarze