ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ

0 (0 ocen)

  • Łatwy

ZAPIEKANKA Z SZYNKĄ

  • Łatwy

Składniki:


  • - makaron rurki: 150 gramów
    - szynka wędzona (pokrojona w paski): 120 gramów
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - woda: 400 mililitrów
    - śmietana (gęsta): 300 mililitrów
    - mąka ziemniaczana (płaskie): 2 łyżki
    - ser żółty (starty): 70 gramów
    - margaryna (do wysmarowania żaroodpornego naczynia): 1 łyżka
    - bazylia,oregano,majeranek,pieprz,sól (do smaku): 0.5 łyżeczki
    - natka pietruszki (posiekana): 1 łyżka
    - szczypiorek (posiekany): 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę, wodę, mąkę ziemniaczaną,przyprawy, natka pietruszki,
    szczypiorek wszystkie te składniki mieszamy ze sobą. Zagotowujemy od
    czasu do czasu mieszając. Gotujemy ok.1minuty.
  • 2. Paprykę myjemy usuwamy
    gniazda nasienne i kroimy na małe kawałki. Cebulę kroimy w paski.
  • 3. Do wysmarowanego margaryną żaroodpornego naczynia wsypujemy surowy
    makaron, posypujemy szynką,papryką,cebulą i zalewamy przygotowaną
    mieszaniną. Wszystko dobrze mieszamy,posypujemy żółtym serem.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, zapiekamy 35 minut w temp. 190oC
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować