Zapiekanka z "resztek"

4.5 (160 ocen)

  • 60 min

Kiedyś zostało mi z obiadu trochę fasolki szparagowej i 2 kotlety mielone...

  • 60 min

Składniki:

  • 30 dag makaronu np. świderki
    2 kotlety mielone pozostałe z obiadu (lub dowolna wędlina)
    garść ugotowanej fasolki szparagowej
    1 pomidor
    pół żółtej papryki
    15 dag żółtego sera
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z "resztek" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie na półmiękko. W międzyczasie pomidora pokroić w kostkę, paprykę w paski, kotlety w plasterki, fasolkę na mniejsze kawałki, a ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Połowę makaronu ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem. Na nim ułożyć kotlety, warzywa, przyprawić, posypać 1/3 sera. Na wierzchu ułożyć resztę makaronu, przyprawić i posypać 2/3 sera. Zapiekać 30min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować