Kiedyś zostało mi z obiadu trochę fasolki szparagowej i 2 kotlety mielone...
60 min
Składniki:
30 dag makaronu np. świderki
2 kotlety mielone pozostałe z obiadu (lub dowolna wędlina)
garść ugotowanej fasolki szparagowej
1 pomidor
pół żółtej papryki
15 dag żółtego sera
przyprawy
Zapiekanka z "resztek" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w osolonej wodzie na półmiękko. W międzyczasie pomidora pokroić w kostkę, paprykę w paski, kotlety w plasterki, fasolkę na mniejsze kawałki, a ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Połowę makaronu ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem. Na nim ułożyć kotlety, warzywa, przyprawić, posypać 1/3 sera. Na wierzchu ułożyć resztę makaronu, przyprawić i posypać 2/3 sera. Zapiekać 30min.
Komentarze