Kotlety z gołąbkowych resztek

4.47 (174 ocen)

  • 20 min

Jest to sposób na wykorzystanie resztek kapusty od gołąbków.

  • 20 min

Składniki:

  • farsz do gołąbków 1 duża garść
    kapusta po obraniu liści na gołąbki 1 środek kapusty
    przyprawa kuchenna
    bułka tarta
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z gołąbkowych resztek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pozostały środek kapusty (są to pozwijane małe listki których nie zużyjemy do zawijania gołąbków) gotować w osolonej wodzie, gdy zmiękną osączyć je z wody i drobno pokroić.

    Dodać do pozostałego farszu do gołąbków, doprawić do smaku i ugnieść łyżką.

    Z masy formować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rumiano.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować