Zapiekanka z kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Piersi kurczaka, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem.
Obsmażyć na łyżce masła.
2.2. Ze szpinaku, odkroić łodyżki. Dokładnie umyć i osuszyć.
Podsmażyć na reszcie masła z rozgniecionym ząbkiem czosnku.
3.3. Ziemniaki obrać, pokroić w cieniutkie plasterki.
4.4. Wysmarować tłuszczem, naczynie do zapiekania. Na spodzie naczynia , ułożyć połowę ziemniaków i pokrojoną w piórka cebulę.
Na ziemniaki, wyłożyć mięso, następnie szpinak.
6.6. Na wierzch wyłożyć, resztę ziemniaków, zalać mieszanką, posypać serem. Przykryć folią.
Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 45 minut, Zdjąć folię, dopiekać jeszcze 10 -15 minut.
Żeby ser się przyrumienił. SMACZNEGO!!!!
Komentarze