Zapiekanka z fasolką

4.5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Makaronowa zapiekanka to ulubiona potrawa w moim domu.

Składniki:

  • 45 dag mrożonej fasolki szparagowej
    25 dag boczku
    40 dag makaronu muszelki
    15 dag żółtego sera
    250 ml soku pomidorowego
    łyżka oleju
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Fasolkę gotujemy ok. 15 minut. Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Makaron mieszamy z fasolką, boczkiem i serem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy sokiem. Zapiekamy 30 minut w 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować