Zapiekanka bawarska

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo smaczny i prosty posiłek dla całej rodziny.

Składniki:

  • ● 5 kajzerek
    ● duża cebula
    ● ok. 30 dag boczku
    ● 30 dag szynki
    ● 40 dag pieczarek
    ● 20 dag żółtego sera
    ● łyżeczka miodu
    ● czosnek granulowany
    ● olej
    ● oregano
    ● bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kajzerka Zapiekanki

Zapiekanka bawarska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki przekrawamy i wydrążamy.
    Cebulę, boczek
    i szynkę kroimy w kostkę.
    Pieczarki ścieramy na tarce.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy
    olej, wkładamy pieczarki
    i chwilę smażymy. Dodajemy
    cebulę, boczek i szynkę.
    Smażymy, mieszając.
  • 3. Dodajemy miąższ z bułek,
    i miód. Doprawiamy czosnkiem,
    oregano i bazylią. Mieszamy
    i smażymy 5 minut.
  • 4. Farszem napełniamy w ydrążone
    bułki, posypujemy
    startym serem. Pieczemy ok.
    10 minut w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować