Zapiekane kajzerki z jajkiem

4.5 (172 ocen)

Zapiekane kajzerki z serem żółtym, salami i jajkiem to propozycja ciepłego śniadania lub kolacji.

Składniki:

  • 3 kajzerki
    3 plastry sera żółtego
    3 plastry salami
    3 jajka
    miękkie masło
    świeżo mielona sól i pieprz
    posiekana świeża lub suszona natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Kajzerka Zapiekanki Ser

Zapiekane kajzerki z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed pieczeniem 1. W wiechu każdej kajzerki wyciąć głęboki otwór,środek posmarować masłem.
    Do bułek włożyć po plasterku sera oraz salami.
    Wbić jajko.
    Wierch kajzerek oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. Piec 25-30min. (do ścięcia się jajek) w piekarniku nagrzanym do 18st.
    Podawać posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też inne przepisy z wykorzystaniem kajzerek. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować