Nadziane bułeczki

5 (6 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Zapiekane kajzerki z salami, serem żółtym, kiszonym ogórkiem i masełkiem ziołowym. CHrrrrupiące, pychhhaaaa!!!!

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 kajzerki
    20 małych plasterków salami
    20 plasterków ogórka kiszonego
    20 kawałków sera żółtego
    masło ziołowe
    1 jajo
    2 łyżki oliwy
    sól
    pieprz
    oregano
    1 ząbek czosnku
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (6 ocen)

Zobacz również:

Kajzerka Zapiekanki

Nadziane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerki ponacinać w miejscach wgnieceń, tworząc kieszenie.
    Każdą kieszeń pomsarować masłem ziołowym.
    Napełnić plasterkami salami, ogórka i sera żółtego.
    W zagięcia dać również natkę pietruszki.
    Jajko wymieszać z oliwą, solą, pieprzem, oregano i obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
    Tak powstałą mieszanką posmarować bułeczki po wierzchu.
    Zapiec w piekarniku ok 15 - 20 minut w 180 stopniach, aż się delikatnie zarumienią, a ser się stopi.
    Podawać ciepłe.


    INSPIRACJA: wasze-przepisy.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Salami Ogórek Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować