Zapiekane śliwki pod orzechową kruszonką

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na słodki zapiekany deser : śliwki pod kruszonką. Śliwki pod kruszonką to smaczny deser na ciepło. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże śliwki
    1 łyżka masła
    1 łyżka ze sporym czubkiem mąki
    1 łyżka ze sporym czubkiem mielonych orzechów laskowych
    1 łyżka cukru
    cukier puder - do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery

Zapiekane śliwki pod orzechową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Wykrawamy pestkę i kroimy w kostkę. Do miski wkładamy mąkę, masło i cukier, mielone orzechy i robimy kruszonkę.
    Kokilki smarujemy masłem i wkładamy pokrojone śliwki, wsypujemy kruszonkę.
    Kokilki wykładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach.
    Po lekkim ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy laskowe Cukier Mąka Masło Śliwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować